Pukkelpop 2008 planner

Binnenkort is het weer tijd voor een van de beste festivals van Belgiƫ namelijk Pukkelpop. Misschien dat ik nog een dagje ga, ik heb nog niet beslist.

Een vriendin van me vroeg een planningapplicatie zodat ze een overzicht van haar favoriete groepen zou kunnen afdrukken. Twee jaar geleden had ik zoiets voor mezelf gemaakt. Mits enkele kleine aanpassingen kon dezelfde php-applicatie hergebruikt worden.

Er zijn nog wat tekortkomingen in de applicatie: het opslaan van voorkeuren is gelimiteerd tot ongeveer 50 groepen, afhankelijk van je browser. (Binnenkort een artikel hierover.)

Update op 2008-08-01: Ondertussen is dit probleem opgelost.

Genoeg geleuterd, hieronder de links naar de lijstjes. Met dank aan Jolien om de groepen in de database in te geven.

Gepost: 30 juli 2008 22u46 | 0 reacties


Web Standards Curriculum

Opera lanceerde vandaag Opera Web Standards Curriculum. Dit is een opleidinginitiatief met als doel het gebruik van webstandaarden aan te leren en te verbeteren bij studenten uit het secundair onderwijs. De cursus is dus voor beginners. The Web Standards Project, Yahoo! en enkele universiteiten hebben nu al hun steun gegeven. Er zijn reeds 23 artikelen geschreven en er zullen nog een dertigtal bijkomen tegen oktober. De artikels gaan over webstandaarden niet over Opera. Voor alle duidelijkheid er zijn zelfs hier en daar screenshots van Firefox.

Alles wordt gepubliceerd op Dev.Opera waar al langer artikels verschijnen van allerlei niveau. Een beetje in de stijl van A List Apart. Met CSS, SVG, HTML, … als onderwerpen. Laatste artikel ging over browser sniffing en de problemen die kunnen ontstaan als een browser in een nieuw release veranderde ondersteuning biedt. A browser sniffing warning: The trouble with Acid3 and TinyMCE geeft ook een oplossing maar die lijkt me niet echt geschikt voor doorsnee webontwikkelaars, eerder voor ontwikkelaars van platformen zoals TinyMCE.

Gepost: 8 juli 2008 19u50 | 0 reacties