God Bless Belgium

Belgische vlag

De tegenstellingen tussen Vlamingen en Walen zijn precies nog nooit zo groot geweest als nu. Onze regering geraakt niet gevormd door de halsstarrige houding van zowel Walen als Vlamingen. Iedere nuchtere mens beseft dat beiden aan hun programma zullen moeten schaven. Anderen zullen dit waarschijnlijk zien als het bewijs bij uitstek dat België geen bestaankans meer heeft.

Niet alleen de politiek is halsstarrig. In de Vlaamse media is de Milquet de boeman. In Wallonië bericht de RTBF op een volledig tegengestelde manier. Wat de Vlaamse media nog net wil toegeven dat Leterme fouten gemaakt heeft is bij de Walen dé reden dat de onderhandelingen fout lopen.

Eenheid op Myspace

Enkele Franstalige Belgische muzikanten hebben een symbolische actie gelanceerd op de netwerksite MySpace om hun ongerustheid te uiten over de toekomst van ons land. Ze vragen alle Belgische MySpace-gebruikers om de afbeelding van hun profiel te vervangen door een Belgische vlag.

Aangezien de media tekortschiet (RTBF en VRT wordt trouwens door de gewesten gesponsord) om het Belgisch gevoel te brengen kan de Internetgemeenschap misschien wel iets doen. Zodus doe ik alvast mijn bijdrage.

Ik voel me Belg, Vlaming en Europeaan (meestal in die volgorde) afhankelijk van de situatie. België is een van de beste landen om in te leven. Goede sociale zekerheid. Medisch vooruitstrevend. We hebben misschien wel het beste onderwijs (het kan altijd beter).

Je kan misschien zeggen, als Vlamingen zouden we nog beter doen. Maar dit betwijfel ik. Vlamingen en Walen doen het nu toch al 177 jaar samen (al zijn sommige dingen nu wel al gesplitst).

Ik ben tegen de wafelijzerpolitiek die vaak gevoerd is geweest (denk maar aan de metro van Charleroi en de Scheepslift bij Strépy-Thieu). Ik ben voor het Koninkrijk België. Wie wil nu een president als je kijkt naar de voorbeelden in de rest van de wereld (ja Bush o.a.).

Ik moet toegeven dat ik niet veel over mijn land ken. En dat geldt voor alle Belgen. Iedere patriottistische Belg wordt een beetje als gek beschouwd. Daarom dat een Amerikaan het misschien beter doet:

Scot Ripley, een Amerikaan uit Californië, die zijn liefde voor België uitroept. "God Bless Belgium"

Tot slot hoop ik dat we toch snel tot een regering zullen komen. Zodat we niet zoals in Nederland een paar jaar terug voor meer dan een jaar zonder regering zitten. Niet dat het land dan onbestuurbaar wordt. Maar nieuwe federale kwesties zullen niet meer mogen opgelost worden door de uittredende regering. En dus blijft ons land stilstaan.

Gepost: 25 augustus 2007 13u45 | 0 reacties