Boeken

Tijs vroeg me welke boeken ik hem zou aanraden. De waarheid moet gezegd, ik lees niet graag boeken hoewel ik wou dat het anders was. Ik heb er vaak geen geduld voor en krijg snel hoofdpijn van lezen. Mijn kennis probeer ik vooral op te doen via artikels die op het web verschijnen. Deze zijn meestal korter en voorbeelden zijn makkelijk te testen op computer.

Aanraders

Boeken die ik reeds (gedeeltelijk) gelezen heb en de moeite vind:

 • Designing with web standards second edition
  Designing with web standards second edition moest ik gewoon lezen. Het boek was niet helemaal wat ik had verwacht, maar het is niet tegengevallen. De CSS en toegankelijkheid tips waren nuttig maar niets baanbrekend voor mij. Het boek handelt over de geschiedenis van het web, en daar heb ik wel heel wat aan gehad. Zo heb ik meer respect gekregen voor Microsoft die tot 2001 eigenlijk niet slecht bezig was met IE. Ik begrijp nu beter hoe het web evolueert dankzij dit boek.
 • Learning SQL
  Een boek van O'Reilly, moet ik meer zeggen?
 • Datanetwerken en telecommunicatie
  Het OSI-model wordt in detail uitgelegd, ideaal boek voor beginners en zelfs voor de al wat beter op de hoogte gebrachte netwerker.
 • Vallen
  Onder de noemer van fictie moest ik toch mijn favoriet eens aanhalen. Ik heb het maar één keer gelezen in mijn jeugd en ben vastberaden het nog eens te lezen - ooit. De film wil ik ook zeker nog eens zien.

Wishlist

Het is niet zeker dat ik deze ooit zal kopen maar op dit moment zou ik graag volgende boeken willen lezen.

Web artikels

Vaak vind ik webartikels die meer waard zijn dan een boek. Enkele nuttige zijn:

Gepost: 4 augustus 2007 02u26 | 0 reacties