God Bless Belgium

Belgische vlag

De tegenstellingen tussen Vlamingen en Walen zijn precies nog nooit zo groot geweest als nu. Onze regering geraakt niet gevormd door de halsstarrige houding van zowel Walen als Vlamingen. Iedere nuchtere mens beseft dat beiden aan hun programma zullen moeten schaven. Anderen zullen dit waarschijnlijk zien als het bewijs bij uitstek dat België geen bestaankans meer heeft.

Niet alleen de politiek is halsstarrig. In de Vlaamse media is de Milquet de boeman. In Wallonië bericht de RTBF op een volledig tegengestelde manier. Wat de Vlaamse media nog net wil toegeven dat Leterme fouten gemaakt heeft is bij de Walen dé reden dat de onderhandelingen fout lopen.

Eenheid op Myspace

Enkele Franstalige Belgische muzikanten hebben een symbolische actie gelanceerd op de netwerksite MySpace om hun ongerustheid te uiten over de toekomst van ons land. Ze vragen alle Belgische MySpace-gebruikers om de afbeelding van hun profiel te vervangen door een Belgische vlag.

Aangezien de media tekortschiet (RTBF en VRT wordt trouwens door de gewesten gesponsord) om het Belgisch gevoel te brengen kan de Internetgemeenschap misschien wel iets doen. Zodus doe ik alvast mijn bijdrage.

Ik voel me Belg, Vlaming en Europeaan (meestal in die volgorde) afhankelijk van de situatie. België is een van de beste landen om in te leven. Goede sociale zekerheid. Medisch vooruitstrevend. We hebben misschien wel het beste onderwijs (het kan altijd beter).

Je kan misschien zeggen, als Vlamingen zouden we nog beter doen. Maar dit betwijfel ik. Vlamingen en Walen doen het nu toch al 177 jaar samen (al zijn sommige dingen nu wel al gesplitst).

Ik ben tegen de wafelijzerpolitiek die vaak gevoerd is geweest (denk maar aan de metro van Charleroi en de Scheepslift bij Strépy-Thieu). Ik ben voor het Koninkrijk België. Wie wil nu een president als je kijkt naar de voorbeelden in de rest van de wereld (ja Bush o.a.).

Ik moet toegeven dat ik niet veel over mijn land ken. En dat geldt voor alle Belgen. Iedere patriottistische Belg wordt een beetje als gek beschouwd. Daarom dat een Amerikaan het misschien beter doet:

Scot Ripley, een Amerikaan uit Californië, die zijn liefde voor België uitroept. "God Bless Belgium"

Tot slot hoop ik dat we toch snel tot een regering zullen komen. Zodat we niet zoals in Nederland een paar jaar terug voor meer dan een jaar zonder regering zitten. Niet dat het land dan onbestuurbaar wordt. Maar nieuwe federale kwesties zullen niet meer mogen opgelost worden door de uittredende regering. En dus blijft ons land stilstaan.

Gepost: 25 augustus 2007 13u45 | 0 reacties


Geen Pukkelpop dit jaar

Pukkelpop 2007

Gezien mijn tweede zit heb ik besloten aan het begin van de vakantie om niet naar Pukkelpop te gaan. En wat heb ik al spijt. De line-up is schitterend. CocoRosie, Digitalism, UNKLE, Trentemøller, Battles, Booka Shade, Jerboa,... om er maar een paar lukraak op te noemen.

De line-up heb ik proberen negeren, maar live radio én live video wrijven het er steeds weer in wat ik mis. Zelfs de hits op mijn site zijn verdrievoudigd door mijn goede plaatsing in google. Tik pukkelpop zaterdag in en mijn lijstje van vorig jaar duikt als eerste op. Straf om te zien hoe weinigen de titel lezen blijkbaar. Er staat nochtans duidelijk dat het over een lijstje uit 2006 gaat. Ik moet bekennen dat ik zelf ook snel wat links durf aan te klikken zonder echt te kijken waarover het gaat. Mijn goede plaatsing is trouwens te verklaren doordat de pukkelpop website in flash is opgebouwd. En flash is niet zoekmachine-vriendelijk zoals we allemaal weten.

Voornemen voor volgend jaar: geen tweede zit hebben en zorgeloos naar Pukkelpop 2008 gaan. Hopelijk met een evengoede of zelfs nog betere line-up (hoewel dat moeilijk zal worden).

Gepost: 18 augustus 2007 02u48 | 0 reacties


HTML en CSS quiz

Minder makkelijk dan het lijkt:

71 47

Bij de HTML quiz vergat ik ADDRESS, BASE, BASEFONT, BDO, BIG, CENTER, COL, COLGROUP, DFN, DIR, FIELDSET, FONT, FRAMESET, INS, ISINDEX, MENU, NOFRAMES, NOSCRIPT, PRE, SMALL. Straf dat ik mijn favoriete tags FONT en CENTER vergat, FRAME gelukkig niet!

Voor het magere resultaat CSS properties kan ik een uitleg geven. Namelijk dat ik bijna niks van paged media en aural properties ken. Ook wist ik tot vandaag niet wat outline doet.

Mingle2 — een online dating site — heeft nog meer leuke quizjes oftewel blog barnacles.

Gepost: 6 augustus 2007 15u15 | 1 reacties


Boeken

Tijs vroeg me welke boeken ik hem zou aanraden. De waarheid moet gezegd, ik lees niet graag boeken hoewel ik wou dat het anders was. Ik heb er vaak geen geduld voor en krijg snel hoofdpijn van lezen. Mijn kennis probeer ik vooral op te doen via artikels die op het web verschijnen. Deze zijn meestal korter en voorbeelden zijn makkelijk te testen op computer.

Aanraders

Boeken die ik reeds (gedeeltelijk) gelezen heb en de moeite vind:

 • Designing with web standards second edition
  Designing with web standards second edition moest ik gewoon lezen. Het boek was niet helemaal wat ik had verwacht, maar het is niet tegengevallen. De CSS en toegankelijkheid tips waren nuttig maar niets baanbrekend voor mij. Het boek handelt over de geschiedenis van het web, en daar heb ik wel heel wat aan gehad. Zo heb ik meer respect gekregen voor Microsoft die tot 2001 eigenlijk niet slecht bezig was met IE. Ik begrijp nu beter hoe het web evolueert dankzij dit boek.
 • Learning SQL
  Een boek van O'Reilly, moet ik meer zeggen?
 • Datanetwerken en telecommunicatie
  Het OSI-model wordt in detail uitgelegd, ideaal boek voor beginners en zelfs voor de al wat beter op de hoogte gebrachte netwerker.
 • Vallen
  Onder de noemer van fictie moest ik toch mijn favoriet eens aanhalen. Ik heb het maar één keer gelezen in mijn jeugd en ben vastberaden het nog eens te lezen - ooit. De film wil ik ook zeker nog eens zien.

Wishlist

Het is niet zeker dat ik deze ooit zal kopen maar op dit moment zou ik graag volgende boeken willen lezen.

Web artikels

Vaak vind ik webartikels die meer waard zijn dan een boek. Enkele nuttige zijn:

Gepost: 4 augustus 2007 02u26 | 0 reacties