Four Eyed Monsters

Social media is hot voor wie het nog niet doorhad. Video brengen aan een groot publiek is met Youtube niet moeilijk meer. Maar een langspeelfilm over dit medium had ik nog niet gezien.

Four Eyed Monsters is een film van Susan Buice en Arin Crumley. De film gaat over twee twintigers die in een mindere periode van hun leven zitten. Beide gaan ze op zoek naar een partner via een internet dating sites. Ze hebben alletwee schrik om gekwetst te raken in de relatie. Veel relaties draaien uiteindelijk uit tot monsters met vier ogen. Daarom beslissen ze op een speciale manier te communiceren. Praten is uit den boze alles gebeurt via notities en video post en andere kunststromingen. Dat op deze manier communiceren niet simpel is wordt al snel duidelijk als blijkt dat Arin een SOA oploopt.

Susan en Arin in een trein

Ik vind het knap dat twee amateurfilmmakers deze film hebben kunnen neerzetten. De soundtrack is goed, de sfeer is ok, ik herken mezelf in het verhaal. Het einde was voor mij wel een beetje een teleurstelling. Maar het geheel heeft me toch geboeid. Kortom een film om volledig uit te kijken.

Er komen vast nog meer van dit soort films. Ik hoop alleen dat het beperkt zal blijven tot filmmakers met een zelfde talent en gedrevenheid. Want het blijft niet boeiend als iedere man in de straat denkt een interessante film te kunnen maken. Net zoals duizenden, - wat zeg ik - miljarden filmpjes op Youtube waardeloos zijn. Het is trouwens verkeerd om te denken dat deze film niks gekost heeft. Arin en Susen hebben door het maken van deze film een hoop schulden gemaakt. Je kan hun steunen door donatie, aankoop van de dvd of het aanmaken van een gratis account op Spout. Bekijk snel de film want hij blijft maar 60 dagen op Youtube staan.

Gepost: 18 juni 2007 02u20 | 0 reacties