Juni update

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Om even teken van leven te geven een update over wat me de laatste tijd bezighoud. Geen lange uitleg want daar heb ik de tijd niet voor.

Ik haat Flash. Ik snap niks van de logica in ActionScript whatsoever. De opdrachten voor school lukken dan ook langs geen kanten. Iedere keer ik iets probeer is code and pray van toepassing. Een stuk code waar je van overtuigd bent dat ze werkt (voorbeeld van docent), werkt niet als je ze gewoon overneemt. Wat me ook frustreert: appelen inladen gaat, peren inladen niet.

Het kan misschien aan de docent liggen. Geen kwaad woord over de kerel, zijn enthousiasme is zelfs voor een Adobe hater als ik aanstekelijk. Maar twee uur zitten zoeken op een stuk code die niet werkt hou ik niet vol. En als zelfs de docent dergelijke dingen tegenkomt (ik spreek nu over een bug in de FLV component) gaat de moed natuurlijk nog meer zakken.

Maar ik zal maar toegeven dat het gewoon aan mij ligt. Kortom respect voor de breinen die de (on)logica door hebben. Voor mij zal Silverlight misschien een goede zaak zijn.

Ik hou een beetje van JAVA. (Ik heb het over applicatie ontwikkeling met GUI, niet web.) Ik merkte het voor het eerst toen ik nog eens wat PHP scripte. Veel ge-PHP't heb ik niet de laatste tijd. Onlangs wilde ik toch nog eens iets doen. Het deed raar om vanuit een strikte programmeer omgeving naar een niet zo strikte script omgeving te gaan. Ook ByReference door geven van variabelen kan ik heus appreciëren in Java. Toch blijft PHP leuk, maar Java krijgt mijn respect voor de goede opstelling van de syntax.

Ik haat Apple. Nog voor ze iets uitbrengen is het een hype. Daar is op zich niets mis mee mochten de producten nog echt goed zijn ook. (Ik wil niet zeggen dat alles slecht is maar zeker niet het omgekeerde.)

Telefoons zonder toetsen, ik kan mij niet voorstellen dat dit handig is. Ik hou van de veerkracht in mijn toetsen waardoor ik aanvoel dat ik iets heb ingedrukt.

Een volwaardige browser op een mobiel apparaat, dat is verre van nieuw (Hoe lang bestaat Opera for Mobile al niet?).

Muziek verplicht downloaden met software die niet past in mijn Windows look 'n feel en dan nog met DRM.

Verplicht Quiktime player te gebruiken om filmpjes te bekijken op webpagina's. Leve het open internet hoewel die voor video nog* niet bestaat.

Safari voor Windows goede zaak voor testen van websites. Totdat je de browser loslaat op een een van je pagina's. Ok, het is een bèta versie, ik moet dit nog wat tijd geven.

Gepost: 13 juni 2007 14u59 | 0 reacties