Windows Vista

Logo van Moduslink

Eind vorig jaar heb ik mij een nieuwe pc aangeschaft. Omdat Vista nog niet beschikbaar was moest ik een Windows XP Professional NL 32-bit kopen en kreeg ik wel een gratis upgrade voor Windows Vista Business. Om de upgrade te ontvangen moest ik een Redemption Form opsturen en een order op de website van Moduslink plaatsen. Ik had nergens gelezen dat ik een 32-bit versie moest aanschaffen als ik een XP 32-bit gekocht had. Toch kon ik de 64-bit versie selecteren wat ik dan ook deed. Dat ik hier in de fout ben gegaan is mogelijk. Maar Moduslink heeft mij wel 3 maand aan het lijntje gehouden door in de status van mijn order te zetten "COA goedgekeurd". Onlangs keek ik nogmaals naar de status en die was veranderd naar Order geannuleerd. Ik was me van geen kwaad bewust dus mail ik naar Moduslink om te vragen wat er aan de hand is. Het antwoord was een standaardmail met een soort FAQ lijst. Ik heb er wel uit begrepen dat mijn order fout was en dat ik een nieuw kon plaatsen. Dat heb ik dan ook gedaan. Ondertussen heb ik al enkele keren mijn aankoopbewijs en stortingsbewijs doorgemaild maar nu krijg ik alweer een mail dat mijn order fout is. Waarschijnlijk slaat de mail op mijn eerste order aangezien de uitleg weer hetzelfde is: 64-bit versie besteld terwijl ik recht heb op een 32-bit.

Normaalgezien verlies ik niet snel het geduld, maar voor Moduslink is het dan toch zo ver (en ik ben niet de enige). Ik haat het als vragen beantwoord worden met standaardmails die maar een half antwoord geven.

Ik vrees er stillaan voor dat ik mijn legale upgrade op mijn buik zal mogen schrijven, inclusief de 15 euro die ik betaald heb voor deze gratis upgrade. De zin om mijn Windows Vista illegaal te installeren stijgt dan ook. Ik ben trouwens ook tegen de legaliteitcontroles. Dit wil niet zeggen dat ik niet wil betalen voor goede producten die ik gebruik. Maar als ik dan de moeite doe om te betalen wil ik wel goed behandeld worden.

Kortom ik haat helpdesken. Het zit er volgens mij vol incompetente losers die waarschijnlijk veel te hard moeten werken daardoor ze de kwaliteit van hun antwoorden verwaarlozen waardoor ze weer meer werk krijgen omdat klanten constant opnieuw om uitleg moeten vragen enz.

Update 11 juli 2007: Onder het motto de aanhouder wint zat vandaag een upgrade dvd voor Vista Business in mijn brievenbus. Eindelijk, na 7 maanden!

Na het betalingsbewijs nog eens te faxen en te versturen met de post kwam er nog steeds geen beweging in de zaak. Ik had de hoop bijna opgegeven en mailde daarom naar Microsoft om te vragen wat ik nog kon doen. Die kenden het probleem en vroegen mij de gegevens op te sturen naar hun. Op het zelfde moment kwam er verandering op de statuspagina van Moduslink. Drie dagen later kwam dan eindelijk het langeverwachte bericht Orderstatus : Order is verzonden. Het heeft dan nog wel 3 weken nodig gehad om bij mij te raken. Nu hopen dat Vista mij beetje bevalt.

Gepost: 13 april 2007 13u29 | 4 reacties


Vuilnis

Het bloggen wil de laatste maanden niet echt lukken. Ik wil iets interessants brengen maar goede artikelen vragen tijd en inspanning. Er staat genoeg schoolwerk voor de deur staat en dit krijgt de prioriteit. Toch schiet het op dat vlak ook niet erg op. Ik heb de laatste tijd vaker last van hoofdpijn die het werken nogal bemoeilijkt. Dit is waarschijnlijk stress in combinatie met een ongezonde levensstijl. Ik slijt nogal wat (nachtelijke) uren achter mijn scherm (al te vaak om nutteloze dingen te doen). Als ontspanning neem ik dan tv, wat weer kijken naar een scherm is. De stress komt van allerlei grote en kleine dingetjes die het leven bevat + nog een extra pot problemen die de doorsnee mens niet heeft. Hoop ik althans. Anders is mijn beeld over mensen wel serieus rooskleurig.

Een vuilniszak als kunst

Het wordt tijd dat ik eens het vuilnis buitenzet want die dingetjes belemmeren mij nogal. Ik weet alleen niet precies wat ik kwijt moet en wat ik misschien kan recycleren (of kunst mee maken). Dit klinkt vaag maar dat is de bedoeling. Ik wil niet te koop lopen met de problemen zoals bijvoorbeeld kleintje dat doet. Geen probleem als je zo dingen van je af kan zetten. Ik heb er geen last van want ik lees het gewoon niet.

Om deze post af te sluiten zal ik een irc-citaat gebruiken "Ik wil naar huis" wat zoveel wil zeggen als ik voel me niet op mijn gemak.

Gepost: 10 april 2007 01u19 | 0 reacties


Opera spellingcontrole

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Velen weten dit waarschijnlijk niet maar Opera heeft spellingcontrole. Om spellingcontroles uit te voeren moet je wel GNU Aspell installeren (voor Mac OS X is dit niet nodig). Als Aspell geïnstalleerd is kan je rechtermuisklikken op tekstvelden en "Spelling controleren". Het is niet de meest sexy feature in Opera en ik heb het nooit (lang) gebruikt. Gelukkig is er een andere oplossing met AJAX!

OSpell is een UserJS dat je in staat stelt om spelling te controleren. Het maakt gebruik van GMail spellingcontrole of Orangoo spell check (aan te passen in de code). Om het script te gebruiken moet je het plaatsen in je Userscript map (kan je vinden via opera:config#UserPrefs|UserJavaScriptFile). Bij het selecteren van een tekstvak verschijnt er een keuzelijst voor de taal en een knop om te controleren.

Schermafdruk met werking van OSpell weergegeven

Screenshot van het webdeveloper menu item in OperaExtra: ik heb de Webdeveloper menu geupdated.

Gepost: 9 april 2007 21u18 | 0 reacties


CSS naked day 07

Het is weer zover: CSS Naked Day. Voor één dag gaan er weer verschillende sites uit de kleren of beter CSS. Het idee achter dit gebeuren is webstandaarden promoten, wie kan daar nu tegen zijn. Zo zie je ook eens de inborst van een website, een goed design doet veel maar blijft de site overeind als enkel de structuur overblijft?

CSS Naked Day logo '07

Gepost: 5 april 2007 00u00 | 0 reacties


Opera 9.20 beta

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Opera versie 9 is ondertussen bijna een jaar geleden uitgebracht. Opera 9.10 bracht fraudebescherming en nu wacht er weer een nieuwe versie die Speed dial introduceert voor de desktop.

Schermafdruk van bookmarks in Opera MiniIn Opera Mini kon je als kennis maken met Speed dial. Door * gevolgd door een cijfer kan je snel naar een opgeslagen bladwijzer gaan. In de desktopbrowser kan je hetzelfde door ctrl gevolgd door een cijfer. Bij het openen van een nieuwe tab kan je een visuele voorstelling zien van Speed dial. Best handig als je vaak dezelfde pagina's opent. Het weergeven van thumbnails die verschijnen bij het hoveren van tabs is ook lichtjes gewijzigd. Verder valt het op dat Yahoo ook in de desktop browser de standaardzoekmachine is geworden.

Schermafdruk van Speed Dial in Opera 9.20

Ook nieuw is dat er automatisch gezocht wordt bij ingave van meer dan één woord in je adresbalk. De meeste browsers hadden deze feature al. Het is vaak reden tot frustratie als je de letter g (standaardletter om te zoeken met Google) voor je zoekopdracht vergeet te zetten en bijgevolg een pagina met foutmelding "Invalid Url" te zien krijgt. Let wel: deze functionaliteit zit nog niet in de beta versie.

Verder worden Opera developer tools gepromoot via het menu Extra > Geavanceerd.

Changelog Opera 9.20 beta

Gepost: 3 april 2007 17u52 | 0 reacties