Interview op Canvas met Marion Van San

Zonet keek ik naar een interview met Marion Van San door Rik Torfs in Nooitgedacht op Canvas. Eindelijk, dit is iemand die haar ogen opentrekt en durft te zeggen wat er precies gaande is zonder daardoor racistisch te zijn. Wie het gemist heeft kan ik aanraden te kijken naar de heruitzending op Canvas op maandagavond om 23u30.

Misschien ken je haar nog wel van het omstreden rapport Van San oftewel het boek Criminaliteit en Criminalisering. Hierin worden criminele feiten gelinkt aan delinquenten hun afkomst. Het rapport werd niet gesmaakt door de politiek ondanks het door hen besteld was.

Van San zegt dat er in Belgiƫ geen goed gesprek kan gevoerd worden over deze materie. Het is waar, en bijna iedereen beseft het behalve de politiek. Behalve dan het VB en sommige donkerblauwe (ex-)VLD'ers. Gevolg het VB groeit iedere stemronde.

Het VB is absoluut niet mijn favoriete partij. Er zitten veel rotte appels in die mand. Ik kan niet oordelen of deze mensen racistisch zijn, ik ken ze niet persoonlijk, maar mensen als Filip De Winter mag ik gewoon niet. De enige VB'er waar ik soms een goed gevoel bij heb is Jurgen Verstrepen. In het programma Morgen Beter is hij vaak te gast om zijn mening te geven en hij doet dit niet op een VB manier. Hij geeft op een constructieve manier mening zonder steeds de andere partijen af te breken en aan te halen dat zijn partij niet mee mag doen.

Om af te sluiten een mooie uitspraak van Marion Van San in Interview met Marion Van San in Elsevier op het forum van politics.be

Mensen — Belgen en allochtonen — die dertig jaar naast elkaar wonen en nog steeds niet met elkaar spreken, elkaar dus niet kennen, daar ligt ook een deel van de heersende onvrede.

Gepost: 30 oktober 2006 01u45 | 3 reacties