Stopfirefoxhype.be opgefrist

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

screenshot Stop Firefox Hype site

Gisteren heb ik stopfirefoxhype.be in een opgefrist kleedje gestoken. Zo heeft de site nu een duidelijkere navigatie en zijn de lelijke blauwe streeplijnen verwijderd.

Stopfirefoxhype.be is nu 7 maand oud en dus over de helft van zijn levensloop. Met nog geen 500 paginaweergaves kan ik het niet echt een succes noemen. Niet dat ik dat echt verwachtte.

Rechtopstaand haar na het zien van explorerdestroyer.com, de gratis .be domeinnamen en de gratis webspace gaven de ideale oppertuniteit om eventjes een site te maken om mijn gal te spuwen op het web.

Enkele van het kleine groepje mensen die de site ontdekt hebben en een url op hun site plakten hebben de boodschap zelfs niet eens begrepen. De woorden Stop Firefox waren al genoeg om te denken dat de site tegen de browser is. Het gevolg is dat de links te vinden zijn op anti-Firefox sites.

Om even duidelijk te zijn, ik ben tegen de hype en de FF-fanboys die niet eens weten waarom Firefox beter is. Als tabs en een popup blocker de redenen zijn waarom Fx beter is dan IE dan is IE7 ook een prachtige browser ;).

Hieruit kan ik afleiden dat mensen niet altijd goed lezen en dat duidelijke teksten schrijven niet zo simpel is.

Update: www.stopfirefoxhype.be is intussen offline. Ik heb de domeinnaam niet verlengd omdat ik het niet langer nuttig acht.

Gepost: 24 juni 2006 02u34 | 0 reacties


Bloggen zonder feedback

Het was ondertussen een tijdje geleden dat ik nog iets gepost had. Maar blogposten heeft niet veel zin zonder een beetje feedback van bezoekers. Dringend tijd dus dat ik de blog afwerk. Volgende week is de examenperiode voorbij hopelijk vlieg ik er meteen in. Nog even geduld m.a.w.

Gepost: 21 juni 2006 02u11 | 0 reacties


Opera 9.0

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Opera 9 final is vandaag gereleased. Hoera veel nieuwe features maar ai enkele bugs.

Er zijn nog een redelijk aantal bugs in de huidige release: Gmail die na een tijdje bevriesd, redraw, GUI, java en enkele css bugs. Daarom vind ik dat Opera 9 nog enkele weken had moeten "rijpen". Nog geen 14 dagen geleden werd er nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de weekly builds. Twee weken is gewoon te kort om alles getest en gefixed te krijgen. Maar om de developers te quoten: We will not stop work now that 9.0 is out and we do continue to fix issues. Stay tuned, the show goes on :).

Toch mag ik niet helemaal negatief zijn. Opera begint steeds volwassener te worden en heeft nu nog meer troeven tegen de concurrentie.
Mogelijkheid om rich text tekstvakken te maken met designMode, ondersteuning voor webforms 2.0, DOM level 2 Style Sheets

Dit zal de gewone surfer niet veel zeggen. Toch zijn er enkele nieuwe features die iedereen wel zal kunnen smaken: Zoekmachines toevoegen, Content blocking, Widgets, bittorrent, ...

Ik hoop dat Opera op een snel tempo de bugs kan fixen. Ik raad Opera gebruikers aan hun installatie niet te overschrijven of zeker een backup voor handen te houden van de documents and settings. Maar test de nieuwe versie zeker al eens uit, het zal je bevallen.
Taalbestanden zijn nu bij de installatie inbegrepen bij de internationale installer.

Opera

Gepost: 21 juni 2006 02u01 | 0 reacties