Flirten met templates

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Na een half dagje coden merkte ik dat ik alsnog eens vast zat. Het gebrek aan ervaring, durf en know how weegt steeds zwaarder. Ik zou iedere dag opnieuw kunnen beginnen en telkens met een manier die ik de dag ervoor had gezworen nooit meer te gebruiken.

Een tijdje geleden heb ik templates leren gebruiken gebaseerd op een afgeslankte versie phplib. Dit ging goed voor een tijdje totdat mijn code een soep van keywords werd. Ik heb zowat het ganse boeltje weggemikt en ik ben opnieuw gestart op de oude manier: hier php daar header includen daar html met wat php tussen en dan een footer. Dit is niet ideaal en als ik ergens een slecht gevoel bij heb dan kan ik niet verder.

Ik ga niet terugvallen op templates, maar ik neem nu wel aan dat templates niet totaal omslachtig zijn. Zeker niet als ik zie dat projecten als last.fm en serendipity gebruik maken van Smarty.

Ik hoop snel weer wat moed bijeen te rapen om een oplossing te kiezen. En eindelijk iets te maken dat wat niveau heeft. In de toekomst zal ik wat meer tijd moeten steken in een goede planning en zal ik mezelf moeten motiveren me er aan te houden.

Gepost: 11 maart 2006 17u47 | 0 reacties