Opera mini

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Opera heeft onlangs Opera mini downloadbaar gesteld voor de hele wereld na een testperiode in Noorwegen. Opera mini maakt surfen met een gsm een stuk makkelijker. De layout van gewone webpagina's word aangepast zodat ze op je scherm passen en zodat je enkel vertikaal hoeft te scrollen. Dit gebeurt zonder dat er inhoud verloren gaat.

opera-mini

Met Opera mini kun je ook besparen op kosten van de bandbreedte omdat alles voorgekauwd wordt door opera voordat het naar de gsm gestuurd wordt. Deze browser, overigens volledig gratis te gebruiken, zou wel eens een boost kunnen geven aan het surfen op gsm.

Webontwikkelaars kunnen hun site testen met de desktopversie van Opera door simpelweg SHIFT+F11 te drukken. De small-screen rendering word dan toegepast en de site ziet er uit net alsof je hem op je gsm zou bekijken.

www.opera-mini.com

Gepost: 30 januari 2006 16u03 | 0 reacties


Yonderboi

Yonderboi, de Hongaarse wonderboi van trip-hop, lounge, ... muziek heeft nu 5 jaar na zijn debuutalbum een tweede cd uit: Splendid Isolation. Voor diegene die van dit genre houden raad ik dit album zeker aan.

Bekijk alvast het clipje "Were You Thinking of Me" dat hij zelf regisseerde.

Morgen kan je Yonderboi aan het werk zien in De laatste Show op één om 22u15.

Gepost: 10 januari 2006 01u32 | 0 reacties