Web++

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Da voorbije twee weken zijn er héél interessante technologieën voorgesteld door Google en Opera. Respectievelijk Google Wave en Opera Unite hebben mijn aandacht enorm aangegrepen.

Google Wave is zowat mail 2.0. Het is een chat, mail en document collaboration in één webapplicatie. Wat vooral beloftevol is is dat het open source is. Technisch is het niet zo ingewikkeld zelfs want het lijkt me te bouwen op huidige standaarden (en html5).

Maar nog meer ondersteboven ben ik van Opera Unite. Het client - server model wordt geheel op zijn kop gezet. Clientserver - clientserver is de toekomst volgens Opera. Met de opkomende Opera 10 versie krijg je geen browserclient meer maar ook een server component. Het is als het ware een Flickr, Last.fm, Facebook ineen gehost op je eigen pc (en gecentraliseerd op de Opera Unite server). Geen nodeloos uploaden naar 20 verschillende website het draait gewoon bij je thuis. Het concept klinkt simpel maar je moet het gewoon eens uittesten.

Ik ben voorlopig te enthousiast en moet het even laten bezinken alvorens ik verdere uitspraken doe. Het is sinds het begin van html5 geleden dat ik nog zo enthousiast ben geweest over het hele web gebeuren!

Gepost: 2009-06-16 22u17


Gelijkaardige posts


Reacties

Er werd nog niet gereageerd.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.