Opera 9.0

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Opera 9 final is vandaag gereleased. Hoera veel nieuwe features maar ai enkele bugs.

Er zijn nog een redelijk aantal bugs in de huidige release: Gmail die na een tijdje bevriesd, redraw, GUI, java en enkele css bugs. Daarom vind ik dat Opera 9 nog enkele weken had moeten "rijpen". Nog geen 14 dagen geleden werd er nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de weekly builds. Twee weken is gewoon te kort om alles getest en gefixed te krijgen. Maar om de developers te quoten: We will not stop work now that 9.0 is out and we do continue to fix issues. Stay tuned, the show goes on :).

Toch mag ik niet helemaal negatief zijn. Opera begint steeds volwassener te worden en heeft nu nog meer troeven tegen de concurrentie.
Mogelijkheid om rich text tekstvakken te maken met designMode, ondersteuning voor webforms 2.0, DOM level 2 Style Sheets

Dit zal de gewone surfer niet veel zeggen. Toch zijn er enkele nieuwe features die iedereen wel zal kunnen smaken: Zoekmachines toevoegen, Content blocking, Widgets, bittorrent, ...

Ik hoop dat Opera op een snel tempo de bugs kan fixen. Ik raad Opera gebruikers aan hun installatie niet te overschrijven of zeker een backup voor handen te houden van de documents and settings. Maar test de nieuwe versie zeker al eens uit, het zal je bevallen.
Taalbestanden zijn nu bij de installatie inbegrepen bij de internationale installer.

Opera

Gepost: 2006-06-21 02u01


Gelijkaardige posts


Reacties

Er werd nog niet gereageerd.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.