Opera 9.20 beta

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Opera versie 9 is ondertussen bijna een jaar geleden uitgebracht. Opera 9.10 bracht fraudebescherming en nu wacht er weer een nieuwe versie die Speed dial introduceert voor de desktop.

Schermafdruk van bookmarks in Opera MiniIn Opera Mini kon je als kennis maken met Speed dial. Door * gevolgd door een cijfer kan je snel naar een opgeslagen bladwijzer gaan. In de desktopbrowser kan je hetzelfde door ctrl gevolgd door een cijfer. Bij het openen van een nieuwe tab kan je een visuele voorstelling zien van Speed dial. Best handig als je vaak dezelfde pagina's opent. Het weergeven van thumbnails die verschijnen bij het hoveren van tabs is ook lichtjes gewijzigd. Verder valt het op dat Yahoo ook in de desktop browser de standaardzoekmachine is geworden.

Schermafdruk van Speed Dial in Opera 9.20

Ook nieuw is dat er automatisch gezocht wordt bij ingave van meer dan één woord in je adresbalk. De meeste browsers hadden deze feature al. Het is vaak reden tot frustratie als je de letter g (standaardletter om te zoeken met Google) voor je zoekopdracht vergeet te zetten en bijgevolg een pagina met foutmelding "Invalid Url" te zien krijgt. Let wel: deze functionaliteit zit nog niet in de beta versie.

Verder worden Opera developer tools gepromoot via het menu Extra > Geavanceerd.

Changelog Opera 9.20 beta

Gepost: 2007-04-03 17u52


Gelijkaardige posts


Reacties

Er werd nog niet gereageerd.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.