Software review

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Iedereen heeft zo zijn software om het elektronische leven door te komen. Het is soms interessant voor anderen om te vertellen welke software je gebruikt. Zo doende doe ik hier mijn bijdrage.

Eclipse met PDT

Eclipse met PDT is ideaal om PHP code te schrijven. Het herkent je classes, functies en commentaar zodoende kan je werken met code completion. Bovendien bevat het de uitleg van de in PHP ingebakken functies. Ik heb nog niet met Zend Studio gewerkt maar ik denk dat dit er een zeer goed alternatief voor is. Als liefhebber van het op Eclipse gebaseerde Aptana, kan je Aptana als plugin mee installeren.

PDT Project

Files Compare Tool

Als je niet werk met CVS en soms 2 versies van een code bestand of map wil vergelijken kan Files Compare Tool handig uitkomen. Het duidt alle verschillen aan in je code en je kan selecteren welke code moet gekopieerd worden van de ene naar de andere view.

Files Compare tool (via Download.com)

Foxit Reader

Foxit Reader is een Adobe Acrobat Reader kloon. Het grote verschil is dat Foxit Reader stukken sneller opstart. Het programma is evenals Adobe Reader gratis voor het lezen van PDF's. Om PDF's te maken moet je een bedrag neertellen voor de Creator en/of Editor. Tot nog toe heb ik geen problemen ondervonden met dit programma, alle PDF's openden tot noch toe zonder fouten.

Foxit Software

Paint.NET 3.0

Dit programma dient om afbeeldingen te maken of te bewerken. Er is ondersteuning voor lagen, er zitten handige effecten in, Curves en Gradients, een geschiedenis venster enz. Een beetje zoals in Photoshop. Jammer is dat er geen export functie in zit. Sla je een afbeelding op in een ander formaat dan het Paint.NET formaat ben je al je lagen kwijt. Ook is het jammer dat je minstens Windows XP moet hebben om versie 3 te kunnen draaien. Toch is het een handig programma om kleinere taken uit te voeren en het is bovendien gratis.

Paint.NET

MP3tag

Omdat Winamp maar een flauwe Tag editor heeft en omdat ik Windows Media Player niet echt vertrouw op dit vlak gebruik ik MP3Tag. Er zijn veel instelmogelijkheden in het programma en taggen kan je reuze snel doen. Alle custom tags (vooral allerlei troep van iTunes) zijn makkelijk te verwijderen en je kan album art toevoegen. Er is brede ondersteuning voor formaten: MP3, MPEG 4, WMA, OGG, enz... Tags kunnen weggeschreven worden als APE, ID3v1 tot ID3v2.4. Karakter encodering voor ID3v2 kan je instellen op iso-8859-1, utf-8 of utf-16. Maar enkel het eerste wordt echt ondersteund door media spelers.

Mp3tag

FLV Player

Flash Video wordt dezer dagen bijna standaard gebruikt als video formaat. Wil je een stuk video dat je uit je browser cache gehaald hebt herbekijken kan je met FLVPlayer de flv (flash video) toch nog bekijken.

FLV Player

My Phone Explorer

Bij mijn mobiele telefoon van Sony Ericsson zit er software om je GSM aan te spreken voor backups enz. Omdat deze software meer crasht dan werkt en je er toch weinig nuttigs mee kan doen gebruik ik nu My Phone Explorer. Het programma bevat tal van mogelijkheden. Backuppen van sms telefoonboek kalender. Ook de status van je GSM bekijken is mogelijk.

FJ Software Development

Opera

Ik ben nu toch bezig met het opnoemen van handige programma's en ik heb hier nog niet heb uitgelegd waarom ik Opera boven Firefox verkies. Opera werkt in de eerste plaats vlotter dan Firefox (zowel op Windows als Linux). Dit merk je vooral als je al op een wat oudere pc werkt. Ik hou ook enorm van de aanpasbaarheid. Je kan elke knop eender waar in de interface aanpassen naar je behoeften. De ingebouwde feed reader vind ik handig. Tabs zijn nog steeds een stuk beter ontwikkeld dan in de andere browsers. Sleep een tab uit je programma en je hebt een nieuw venster. Vanuit de vuilnisbak kan je alle reeds gesloten vensters opnieuw openen. En met deze browser ben ik nog steeds het veiligst volgens Secunia.

Opera

Gepost: 2007-02-04 01u23


Gelijkaardige posts


Reacties

Er werd nog niet gereageerd.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.