Opera webdeveloper tools

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Tot nog toe was je voor debuggen van webpagina's aangewezen op de DOM Console en andere plugins van Mozilla. Opera komt nu na lange vraag ook op de proppen met enkele developer tools.

icoonjes van de developer tools

Op de developer site van Opera zijn onlangs 3 tools verschenen om het debuggen en ontwikkelen van webpagina's aangenamer te maken in Opera. Zo is er nu een DOM Console, vergelijkbaar met de DOM Console van Mozilla. Een CSS Editor waarmee je CSS kan aanpassen met direct het resultaat. DOM Snapshot om te zien hoe de source code geinterpreteerd wordt door Opera.

Het is misschien maar een magere troost vergeleken met de gehypte Firebug extentie, maar het kan handig zijn om Opera specifieke problemen op te lossen, of voor de trouwe Opera webdevelopers.

De tools zijn makkelijk toe te voegen aan je Opera browser. Gewoon de hyperlinks naar een toolbar slepen van je Opera browser. Aangezien niet echt hou van extra knoppen heb ik gewoon een menu item Webdeveloper toegevoegd, geinteresseerden kunnen kunnen de menu settings downloaden. Plaats dit bestand in %userprofile%\Application Data\Opera\Opera\profile\menu en activeer het via Extra > Voorkeuren... > Geavanceerd > Werkbalken in de lijst van menu's.

Gepost: 2006-12-09 18u36


Gelijkaardige posts


Reacties

Er werd nog niet gereageerd.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.