Pukkelpop 2013 planner

Naar goede gewoonte heb ik opnieuw een planningstool gemaakt voor Pukkelpop.

Logo Pukkelpop 2013

Je kan gradaties in je keuzes maken. Groepen die je wel eens wil zien mocht er niks ander te zien zijn kan je in een ander kleurtje aanduiden. Je kan ook makkelijk je voorkeuren met vrienden uitwisselen door te exporteren. Vergeet niet je eigen keuzes eerst te exporteren en op te slaan alvorens je een ander zijn/haar voorkeuren importeert!

Dit zijn voorlopig mijn voorkeuren:

Gepost: 7 augustus 2013 17u50 | 0 reacties


What's playing Speed dial

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Er is een nieuwe extensie van me goedgekeurd, waarmee je het huidig spelend nummer in Winamp in je snelkiezer van Opera kunt weergeven.
Je moet de AjaxAMP plugin voor Winamp installeren om de addon te laten werken.

Momenteel wordt de albumcover gehaald van de Last.FM website. Mocht iemand een plugin hebben - of kunnen maken - die de albumcover uit de ID3 tags van mp3's kan lezen, dan verneem ik dat graag!

Ook vrijwilligers die plugins voor andere muziekspelers kunnen maken, zijn welkom. Bestaande plugins die tekst- of xml-bestanden publiceren zijn ook interessant voor me.

Meer info en download op:

https://addons.opera.com/nl/extensions/details/whats-playing-speed-dial/

Gepost: 15 januari 2013 20u51 | 0 reacties


StarUML PHP code generator

Onlangs zocht ik een programma om UML-schema's mee te maken voor PHP-projecten. Iets wat het programma moest aanbieden is dat het de signaturen van de methoden en eigenschappen in PHP-code kan genereren. Aangezien het niets mocht kosten, zocht ik naar een gratis alternatief.

De keuze is gevallen voor StarUML. Waarom: gratis en je hebt de mogelijkheid om veel dingen aan te passen of zelf te maken.

Zo kunnen er templates gemaakt worden die a.d.h.v. van het UML-schema code genereren. Voor PHP-code is er een template beschikbaar op de StarUML-website.

Aangezien ik de accessors en getters niet in het UML-schema wil zetten, maar wel graag in de code gegenereerd zie, heb ik het PHP-template wat aangepast zodat ze toch gegeneerd worden.

Voorbeeld:

UML schema van User

De PHP-code die hiervan gegenereerd wordt: User.class.php.

Misschien zijn er nog mensen die dit kunnen gebruiken. Daarom dat ik het hier deel met de wereld.

Gepost: 6 januari 2013 12u57 | 0 reacties


Pukkelpop 2012 planner

Het begint stilaan een gewoonte te worden dat ik een planningstool maak voor Pukkelpop. De laatste jaren is de planner van Pukkelpop.be een pak verbeterd waardoor de noodzaak ervoor verminderd is. Maar aangezien die planner (momenteel) niet toelaat om je keuzes op A4 af te printen heb ik me toch weer toegelegd op een eigen systeem.

Logo Pukkelpop 2012

Ook kan je hiermee gradaties in je keuzes maken. Groepen die je wel eens wil zien mocht er niks ander te zien zijn kan je in een ander kleurtje aanduiden. Je kan ook makkelijk de voorkeuren met vrienden uitwisselen door te exporteren. Vergeet niet je eigen keuzes eerst te exporteren en op te slaan alvorens je een ander zijn/haar voorkeuren importeert!

Dit zijn voorlopig mijn voorkeuren:

Gepost: 5 augustus 2012 12u59 | 0 reacties


Maildir to Gmail with PHP

Deze post gaat verder in het Engels.

A few months ago our school migrated from a Postfix mail server to Google Apps for Education (Gmail). Because most of our teachers only used webmail (Horde) we had to migrate all messages from the old mail server to Google.

Download script

You may download the script maildir2gmail.php. It is provided "as is" and use is at own risk. I advise you to run the script outside business hours and while monitoring it. You may alter the script and share it only if you keep the copyright notices.

Features and requirements

You need a server with PHP 5.3. Message should be stored in maildir format. A lot of mail servers use this format. See Wikipedia article on Maildir for supported servers.

  • Keeps all files on the old mail server.
  • Marks read/unread information.

Possible issues

  • Some messages can't be migrated but normally this gives a clear error in the log file (too big, malformed, wrong date notation).
  • Issues with multithreaded PHP script.

Gepost: 4 april 2012 12u08 | 0 reacties