Nieuwe hosting voor Sannoise

Sannoise.be wordt sinds donderdag gehost op de servers van one.com. De overschakeling verliep niet helemaal naar mijn wens. Het zit hem in kleine dingen die je eigenlijk kunt verwachten bij goedkope hosting.

Zo kon ik pas mijn bestanden uploaden als de dns was aangepast. Bij one krijgt iedere klant zijn ftp adres, ftp.sannoise.be in mijn geval. Natuurlijk kan je daar pas aan als je domein is getransfereerd. In tussenperiode is je site dus onbereikbaar tot je de bestanden online zet (en compatibiliteitsproblemen die je nu pas opgelost hebt). Misschien zijn waren andere manieren om toch aan de ftp server te geraken, maar ik heb ze niet gevonden.

Op de huidige hosting draait een Mysql server versie 4.0. Aangezien er pas sinds versie 4.1 Unicode support is en ik al overgeschakeld was op utf-8 was dit een beetje tegenslag. Momenteel heb ik nog geen problemen ondervonden omdat iso-8859-1 (min of meer) forward compatible is met utf-8.

Dan zijn er nog kleine dingetjes zoals dat iedere map die je in je root aanmaakt een subdomein wordt, index listing is niet mogelijk, en waarschijnlijk zal ik nog dingen ontdekken die ik niet leuk zal vinden.

Het is jammer dat er weinig informatie — bijvoorbeeld welke versie MySQL ze gebruiken — te vinden is op de website. Maar One is zeker niet de enige die te weinig informatie meedeelt in hun overzichten van hostingpakketten.

Ik kan ook niet verwachten dat ik alles kan doen op met goedkope hosting. One is ondanks erg goedkoop toch heel interessant. Ongelimiteerde bandbreedte, 1000 MB schijfruimte voor het kleinste pakket, PHP4 én PHP5 met MySQL. En uit betrouwbare bron weet ik dat er bijna nooit problemen zijn met de servers.

Mijn ervaring met de vorige en tevens eerste hosting, CR Hosting is positief. Ik heb een jaar gratis kunnen profiteren van een meer kwaliteitsvolle hosting en het ervaren van de meerwaarde ervan was de moeite waard. Als Sannoise ooit groot zou worden keer ik zeker terug naar een duurdere hoster. Momenteel is One goed genoeg voor mij.

Gepost: 4 november 2006 17u11 | 0 reacties