Browser Wars Episode 2

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Yahoo organiseerde onlangs een bijeenkomst "Browser Wars Episode II: Attack of the DOMs" waar de mensen van Opera, Mozilla, Safari en IE op uitgenodigd waren. De mannen van Apple waren te druk bezig met programmeren en stuurden hun kat. Bekijk de video.

Chris Wilson (Microsoft) en Mike Shavor (Mozilla) beginnen met een geschiedenisles over de browser wars en hoe de zogezegde 2e browser war gestreden wordt. Ook de nodige steken richting IE worden niet geschuwd. Maar er wordt ook met respect gesproken over door Microsoft geïntroduceerde features (AJAX) en de inspanningen die tot 2001 zijn geleverd geweest en nu terug zijn hervat. Als laatste komt Håkon Wium Lie aan het woord voor Opera software. Hij vertelt wat meer over waar Opera en de WHATWG mee bezig zijn. Hij geeft een demonstratie van een draaiende OLPC port van Opera en een interne build van Opera die het open videoformaat Theora ondersteund en dat zonder gebruik van plugins.

Als extra: In het volgende filmpje word HÃ¥kon Wium Lie — vader van CSS en CTO van Opera Software — geïnterviewd Daniel Goldman van Opera Watch. Er wordt gepraat over de Acid2 browser test en standaarden ondersteuning in browsers.

Gepost: 2007-03-18 01u58


Gelijkaardige posts


Reacties

Er werd nog niet gereageerd.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.