De toekomst van HTML

De informatie in dit artikel is mogelijk verouderd.

Lachlan Hunt postte onlangs zijn slides over de toekomst van HTML, een presentatie die hij gegeven heeft op de WSG meeting in Sydney.

In zijn slides geeft hij een kort overzicht welke koers HTML al gevaren heeft en zal gaan varen. Hij legt de rol uit van het WHATWG. Er zijn 3 specificaties: Web Applications 1.0, Web Forms 2.0 en Web Controls 1.0 samen vormen ze HTML5.

Het zal meteen duidelijk worden dat het WHATWG een betere standaard wil neerzetten dat rekening houdt hoe browsers momenteel HTML interpreteren. Zo zou HTML 4 en jonger door een SGML parser moeten worden geparsed, maar geen enkele browser heeft dit ooit zo gedaan. HTML 5 zal dan ook geen afgeleide meer zijn van de SGML taal. Ook de DTD heeft zijn beste tijd gehad, maar wordt behouden om strict modus te blijven triggeren.

Er zit een voorsmaakje van de leuke nieuwigheden zoals de datagrid tag en het repetition model voor forms. Zeker een kijkje waard. De presentatie bestaat in tekst, presentatie en geluid.

The Future of HTML

Gepost: 2007-03-11 03u34


Gelijkaardige posts


Reacties

1 Arjan Eising reageerde op 11 maart 2007 10u41

Jammer dat je de zojuist aangekondigde HTML Working Group van het W3C niet meeneemt in je artikel. Voor de rest een heel helder verhaal, zal de presentatie eens bekijken als ik tijd heb.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.