Volledige tekst feeds of fragmenten

Zoals je waarschijnlijk gezien hebt is de Atom feed nu niet meer verstopt en direct terug te vinden in de titelbalk van je browser. Een paar mensen zal ook blij zijn dat er een "full text feed" is bijgekomen.

Ik ben nog steeds van mening dat een feed enkel een verwijzing is naar een andere plaats op het web en dus niet volledige artikels moet bevatten. Maar zelf heb ik ook een reden ondervonden waarom full text feeds handig kunnen zijn. Als je een artikel wil terugvinden in je feeds en niet meteen meer weet wat de titel was, is de kans dat het woord waarop je zoekt in het volledig artikel staat groter dan in een fragmant van het artikel.

In Why I´m asking for full-text RSS feeds staan nog enkele goede redenen waarom full text feeds beter zijn:

  • Steeds een site moeten inladen om een artikel te lezen is tijdsrovend.
  • Na het lezen van de eerste paragraaf weet je soms nog niet of het een interessant onderwerp is om te lezen.
  • Mensen hebben andere voorkeuren en zullen soms afhaken als ze hun zin niet krijgen.

Mijn eerdere gedachte dat mensen niet zo snel zullen reageren als ze posts lezen via een Feed reader was fout. Reacties uitlokken doe je enkel met de inhoud van een artikel, niet omdat je direct een "Reageer hier" tekstvak hebt staan. De manier waarop je het artikel aan de man brengt speelt daarom niet echt een rol. Ik wil zoveel mogelijk bezoekers tevreden stellen, en als dit maar een kleine moeite van mij vergt wil ik dit ook graag doen.

Gepost: 2006-11-12 01u10


Gelijkaardige posts


Reacties

Er werd nog niet gereageerd.

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.