CSS Reboot Fall 2006

CSS Reboot organiseert iedere herfst en lente een redesign evenement. Webdesigners die plannen om hun website in een nieuw kleedje te steken kunnen zich inschrijven op de site. Op de eerste dag van mei en november plaatsen alle ingeschreven webdesigners tegelijkertijd een nieuwe layout voor hun website online. Op CSS Reboot kan je een voor - na vergelijking maken a.d.h.v. screenshots van de websites.

Logo Spring Reboot 2006

Deze lente had ik gepland om met CSS Reboot Fall 2006 mee te doen. Aangezien ik nog steeds niet echt barst van ideeën voor een design voor deze site, zal het er niet van komen. Maar als ik de CSS Reboot site nu bekijk zou ik me er al niet meer op willen inschrijven.

Benjamin Adam, oprichter van de site, gaf er deze zomer de brui aan wegens tijdsgebrek. Hij wilde de populaire site niet verloren laten gaan en zette ze daarom te koop. Peter Kwiatkowski kwam met genoeg geld over de brug om het project over te nemen.

Vóór iedere reboot was het de gewoonte dat de CSS Reboot site gerestyled werd. De traditie is verdergezet maar de herkenbaarheid van de site is helemaal verdwenen. Persoonlijk vind ik het design een teleurstelling vergeleken met de vorige designs daarenboven werkt de helft van de links niet. Dat de site niet in de juiste plooien zit merk je aan de talloze php warnings op sommige pagina’s. Ik denk dat dit project door deze slordigheid veel aan populariteit zal verliezen en dat dit wel eens de laatste Reboot zou kunnen zijn ondanks de goede bedoelingen van de nieuwe eigenaar.

CSS Reboot in betere tijden. (Dit is op dit moment enigste werkende site van vorige events. Hopelijk komt de rest terug online.)

Update: Ondertussen werkt de site terug, ook de Spring 2006 CSS Reboot kan weer bekeken worden.

Gepost: 2006-10-15 00u12


Gelijkaardige posts


Reacties

Er werd nog niet gereageerd.

Plaats een reactie

*Velden verplicht in te vullen.
E-mail wordt niet gepubliceerd.
Uw reactie wordt pas zichtbaar als deze goedgekeurd wordt door de eigenaar van deze blog.
Wanneer u een reactie plaatst, wordt er een cookie opgeslagen.